Anna-Kristiina Mikkonen ehdolle eduskuntaan

Anna-Kristiina Mikkonen ehdolle eduskuntavaaleihin

Savonlinnan Työväenyhdistys ry:n yleinen kokous asetti 27. 2. 2018  eduskuntavaaliehdokkaakseen yhdistyksen varapuheenjohtajan, Savonlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Anna-Kristiina Mikkosen.

Mikkonen on 33-vuotias yhteiskuntatieteiden maisteri, joka toimii palkkatyössä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan pääsihteerinä. Hän on neljättä kautta kaupunginvaltuustossa ja toista kautta kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Mikkonen nostaa eduskuntavaalien teemoikseen koulutuksen varhaiskasvatuksesta korkeakoulutukseen, seutukaupunkien aseman vahvistamisen ja alueellisen edunvalvonnan.

-Maksuton varhaiskasvatus ja oppivelvollisuuden pidentäminen toiselle asteelle takaa nuorille paremmat tulevaisuuden näkymät. Laadukkaaseen koulutukseen panostamalla pidetään kaikki mukana. Vahvaa alueellista edunvalvontaa tarvitaan sote-ja maakuntauudistusten myllerryksessä, sanoo Mikkonen.

- Savonlinnan Työväenyhdistys piti tärkeänä asettaa Anna-Kristiina Mikkonen ehdokkaaksi juuri nyt, kun seuraaviin eduskuntavaaleihin on aikaa hieman yli vuosi. Kansalaisten on hyvä tietää Anna-Kristiinan ehdokkuudesta jo hyvissä ajoin ennen vaaleja, toteaa yhdistyksen puheenjohtaja Ritva Suomalainen.

- Savonlinnan seutu on saanut karmaisevasti kokea, miten ikävällä tavalla maan nykyinen hallitus on kohdellut koulutusta ja opiskelijoita sekä maan tasapuolista kehittämistä. On selvää, että tällaiseen menoon on saatava muutos, eikä tuo muutos tapahdu ilman politiikan sisällön ja kansanedustajien vaihdosta.

 - Keskustajohtoisen porvarihallituksen hallituksen politiikka ja paikallisten kansanedustajien kyky huolehtia Savonlinnan kehittymisen edellytyksistä on nyt nähty. Muutos parempaan on välttämätön ja se tapahtuu vain vaihtamalla hallituspuolueita ja vaalipiirin kansanedustajia, perustelee Savonlinnan Työväenyhdistys ry:n puheenjohtaja Ritva Suomalainen muutoksen tarvetta.

1. 3. 2018

Savonlinnan Työväenyhdistys ry

Lisätietoja:
Ritva Suomalainen
ritva.suomalainen@gmail.com
050 5742 537

Anna-Kristiina Mikkonen
mikkonenak@gmail.com